9 September 2013

Bra bloggar?

Har inget vettigt att komma med själv just nu (man blir endimensionell i skallen av att peta på avhandlingstext). Ställer därför frågan: har ni tips på bra och läsvärda bloggar? Jag pimpade upp en blogglista här till höger och insåg att det är ett begränsat antal bloggar jag läser och återkommer till. Efterlyser bra bloggar om litteratur, feminism, film, musik, filosofi och politik (etc.), men också bloggar av folk som kan beskriva vardagslivet på bra sätt. Eller varför inte bloggar som snöat in sig på något och gör det bra. Jag behöver mera bloggar för att distrahera mig själv från att skriva färdigt min avhandling - hjälp till med denna ädla uppgift! Själv tycker jag att det roligaste med att ha en blogg är att det är en sorts kravlöst skrivande som dels kan hjälpa en att formulera groende och luddiga tankar, och dels är det en form av skrivande som jag absolut behöver vid sidan av mera strukturerat och inramat resonerande. Bloggande blir ibland fånigt, balanserar på massvis med gränser och det finns många svårigheter där men jag håller fast vid att bloggen som format innehåller en mängd fina möjligheter.

5 comments:

Peppe said...

Nina Åkestam är nästan alltid sjukt bra.

M. Lindman said...

Tack för tipset, kände inte till sen förut! Ser intressant ut.

Celinean said...

genusdebatten.se

http://aktivarum.wordpress.com

Är båda banbrytande i den svenska jämställdhetsdebatten. Erik från aktivarum är en av grundarna till genusdebatten.se.

Anonymous said...

Hej!
Tycker INTE Nina Åkestams blogg är bra. Nästan lite småtråkig.
Din blogg är mycket mer intressant. Tack för att du visar att det finns finlandssvenskar som inte fastnat i "livsstilsträsket" och för att vi slipper "dagens outfit"!

M. Lindman said...

hehe. jo det där inte bli några dagens outfit i framtidens heller, befarar jag. (Jag har börjat läsa en blogg som på olika sätt fuckar upp det där dagens outfit-tänkeet: http://www.magdalenanordin.se/blog/ - briljant.)