17 September 2013

bloody business

Alltså det här. Varje månad tror jag att jag är dödssjuk. Bara att skriva testamente, hej med er. Sen klarnar det: detta var ju helt naturligt, bara ett tecken på en välmående lekamen med vanliga funktioner - det här tillhör det kvinnliga livet. Alltså satans skit. Jag har ont i magan hela dagen. Painkillers hjälper inte om de inte intas i någon form av swedenborgianskt tillstånd av föraning. Krälar på sunkiga soffan hemma. Har ett möte på insten och överväger allvarligt att ta en taxi dit. Tar inte en taxi dit för man tar inte taxi till jobbet. Projektilspyr inte ner nån byst på filosofiska och svimmar inte på professorns rum. Genom ett Guds mirakel går det att samtala genom dimmorna. Bra. Vaggar hem i gråvädret och kan inte göra nåt annat än att fortsätta kräla på soffan. Igen: fans fan. Det här gör mig förbannad varje fucking månad. Det är självupptaget av bara tusan men så är det. Jag häller upp en STOR whisky som smakar myrmark och sot. Botar gör den inte men gott smakar den. Skål och god natt.


2 comments:

Anonymous said...

Tränar du? så tråkigt det än låter så kan det hjälpa, för mig har det gjort stor skillnad. Onanera hjälper också när värken är som värst, flere gånger fast om så behövs.
och sen kan man gott o väl ta taxi till jobbet, om man nu helt nödvändigt måste dit i det där tillståndet.
En sak som hjälpt mig att minska på blodflödet o därmed värken är kalla duschar på mellangården. alltså varje gång du tvättar dig, ta så kallt vatten du kan, och håll på lite längre än normalt.

Ett rätt extremt men i mitt fall totaleffektivt trick har varit att fasta under menstruationen. fasta passar inte alla, jag vet.men berättar nu ändå - jag har, speciellt tidigare haft helt grymma mensvärkar - men under fastan glömmer jag bort hela mensen, så smärtfritt är det.

sen har jag märkt att det att äta mycket grönsaker och hälsosamt överlag också minskar värken. och att vara avslappnad... det att du ska till jobbet med grym värk o inte ens tillåter dig att ta taxi får mig att tänka att du kanske pressar dig mer än nödvändigt?

Hoppas du har nån nytta av något jag skrev, jag känner dig inte men vet desto mer om mensvärkar och smärtnivåer som gränsar till det outhärdliga. så min avsikt var inte att köra över dig med goda råd, utan bara att berätta vad som funkat för mig.

M. Lindman said...

hej! fina tips. det där med att fasta har jag provat, och det hjälper nog delvis.

jo, stress gör nog inget bättre, och jag borde vänja mig vid taxitanken, eller helt enkelt skita i att gå till jobbet i sådana här tillstånd (oftast gör jag det).

Och jag fick inte alls intrycket av att du ville köra över. Det är bra att behandla det här temat som något sakligt där man just kan fundera praktiskt över de bästa lösningarna och metoderna. Så tack, och hoppas dina värkar inte är så illa längre!