24 June 2012

det filosofiska livet

En känd filosof porträtteras i Husis. Hon har varit på besök i Finland. Läs om hur besinningslöst kul kändisfilosoflivet verkar:


Stjärnstatusen syns också. Professor Nussbaum ser ut som om hon klivit rakt ut ur ett modemagasin med sin tuffa svarta läderdress och omsorgsfullt ordnade lockar. Under fotograferingen i Kajsaniemiparken ska skorna inte fläckas och på restaurangen får light-colan inte innehålla för höga halter av koffein. Varje dag inleds med ett löppass och lunchen är lätt - vanligtvis energy bars - denna gång en anspråkslös sallad.

5 comments:

Camilla said...

Det var väl just inte "besinningslöst"... ;) Utan så där lagom kontollerat, aristoteliskt dygdigt om vi bortser från den totala bristen på hänsyn til att t.ex äta hälsosamt. Men hade också roligt åt beskrivningen.

Anna said...

Läste också det där och tänkte "aha, så där har alltså Lindman det!"

M. Lindman said...

Camilla: jo, just därför ordvalet :) Jo, statusen på energy bars i den aristoteliska dygdskalan är nog tvivelaktig.

Anna: hehe, jag tror min dragning till excesser skulle få riktigt blomma ut på ett icke-aristoteliskt sätt om jag vore världsturnerande kändisfilosof. Jag skulle troligen snorta myror och kasta tv-apparater från hotellfönster snarare än springa morgonlänk.

den elaka bloggaren said...

"en anspråkslös sallad" - vad gör lunchsallader till anspråkslösa (tycker jag har läst det där uttrycket)? tänker man på en lunchsallad i helsingfors så kostar de garanterat lika mycket som andra luncher, och innehåller allt mellan himmel och jord i form av exotiska ingredienser. är den anspråkslös jämfört med chateaubriand till lunch, men vem äter väl det?

M. Lindman said...

Befogad fråga. Har svårt, mycket svårt, att tänka mig filosof N gnaga på några morötter och en halv tomat. Troligen var salladen inte alls anspråkslös. - - Grejen med 'anspråkslös sallad' är väl också hur mat säljs som livsstil; anspråkslös sallad med exotiska frukter skeppade hit från andra ändan klotet åt anspråkslös urban människa som främst av allt vill se sig själv som en som lever "ett enkelt liv".