1 April 2013

liv och arbete

Har sett dåliga filmer och bra filmer men inte arbetat (att se om en film jag tyckt om och inse att det rör sig om pretentiöst skit av värsta klassen). Har klappat katt och inte arbetat. Har tänkt nu borde jag öppna en bok och inte arbetat. Har läst en enorm packe Husis med massor av dötrista teaterrecensioner och inte arbetat. Har tagit båten till en annan ö och inte arbetet. Har lyssnat på historier om fiske, husgrunder, gamla människor, folk på landet jag inte känner och hur man får eller inte får köpa mark - och inte arbetat. Har sovit och inte arbetat. Har promenerat i märkligt solsken och inte arbetat. Har lyssnat på ett evighetslångt radioprogram om Jan Myrdahls kärleksliv och inte arbetat (bara råkade lyssna på det: Myrdahl pratade om passionen, orkade inte prata mer, stövlade ner i nån källare och började redovisa för vilka surströmmingar han hade i olika burkar). Har lyssnat på Can you feel the rain love? av Richard Hawley och solen slutar aldrig skina - och jag arbetar inte. Har pratat med barndomsvän medan en enorm glass jäser, virvlar, studsar, puttrar i magen; mumlat Kristus är uppstånden på hemvägen när det inte ens är så kallt längre och stan är helt och hållet öde - och inte arbetat. Har ägnat mig åt storvulen hypokondri och inte arbetat. Har surfat på nätet och inte arbetat. Har läst Ny Tid om förändringarna på arbetsmarknaden (läs, läs) och inte arbetat. Deadline och sånt. Det förtränger jag. Imorgon hoppar jag på viking kreis och hittar tillbaka till arbetsmoralen, ok? Ok.

3 comments:

Moralisten said...

Viking Grace (för att inte tala om okynneskaraoke) är ett rätt högt pris att betala för sin vardag. Men, det jag egentligen skulle säga var att det är skönt att det inte är bara jag som har gjort en massa saker och inte arbetet trots deadline som tornar upp sig. Och på det hela taget haft det ganska bra, inte låtit superegot förmörka påsken.

M. Lindman said...

Ja, ibland kan man ägna sig åt det ena och andra och tredje och faktiskt bara riktigt njuta av det fast man vet att man egentligen borde göra något annat. Sån var den här påsken för mig, bra på många vis, men inte tusan fick jag någå skrivet.

M. Lindman said...

(som skärgårdsbo brukar jag kunna slappna av och jobba, läsa och skriva, på allehanda båtar. Hoppas resan mhamn-åbo blir megaproduktiv.)