27 August 2013

på tal om idrottism

Elaka bloggen skrev om idrottism igår och själv lade jag ut en osammanhängande harang häromdagen om ett relaterat ämne. Idag läser jag en text i Hesari av en människa vars texter nästan alltid gör mig trött och sur. Vi snackar Jari Sarasvuo som än en gång vill inskärpa individuellt ansvar. Det här med arbetsrelaterad stress har främst med svaghet att göra. Sluta klaga och för guds skull inga fler tungsinta tankar. Ut i motionsspåret, lite lidande i motionens och ansvarstagandets tecken får dig på rätt köl! Hälsa handlar framför allt om handlingskraft!
Sen verran täytyy opetella sietämään kuormaa, että vaikeat ihmiset, ahdistavat ajatukset ja pehmeän lihan ulina eivät niin helposti paina polvilleen. Hiki on eron kyyneleitä, kun liha hyvästelee heikkoutta. Arvokkaasti kohdattu harmi on hinta hyvästä elämästä.
Älä siis kerjää kevyempää taakkaa. Kärsi sopivasti, että saisit vahvemman selän. 
Brunt+blått = en blir rätt rädd av att läsa dylikt, där svagt ställs mot starkt, där den enda medicinen är att, kort och gott, klart som korvspad, rycka upp sig.

1 comment:

den elaka bloggaren said...

det här är så sjukt så jag knappt har ord för det, men ja, sarasvuo är djupt inne i idrottismens grumliga bruna vatten (bruna i den här kontexten får en att tänka på kloak, väl så).