1. Fo' reelz. Vi lever i märkliga tider. Alex stubb skriver i det jämrans twitter (har aldrig fattat pointen) om att vänsterextrema är lika farliga som högerextrema. Varför går han ut med sådant påstående NU? Vad vill han säga? / En tomte på facebook skriver att liberalismen är neutral. bl.a på tal om att ETC blir dagstidning. Jag ser fram emot att läsa. En annan prisar sin egen liberalistiska neutralitet. Att vara liberalist, tänker man, är att vara öppen, frisinnad, fördomsfri - att "inte manipulera andra med sina åsikter". Som Nina Björk skriver om i sin bok, retoriken om att man inte har "pekpinnar". Tja, nä. // Radioredaktörn ställer den mycket väsentliga frågan: varför talar man om vänsteraktivister men inte om högeraktivister? (Olika dåliga föreställningar om 'aktivism' = ensaksrörelse, folk som har fetisch för att protestera, stollar, folk som vill ställa till med bråk, hippies som borde klippa sig och hitta ett jobb.
2. Den här damen - hurja stuff.
3. Antagligen tyder det här på ett eller annat patologiskt drag, men jag har faktiskt lust att läsa Jörn Donners tegelsten till självbiografi.
4. Läser Wendy Browns Manhood and Politics. Vill författa yviga kärleksbrev, hon får många saker helt rätt. Har köpt hem Att vinna framtiden åter. Ska återkomma med rapport när jag snigelläst.
5. Lyssnar på folks storyn om arbetslivet. BLIR SÅ HELVETES FÖRBANNAD. Förmätna politiker och akademikernissar ställer frågan "hur ska folk orka längre i arbetslivet?", som om det gäller att upprätthålla och reproducera folk i funktionsskick, som om det att folk inte orkar handlar om människans dunkla psykologi. Som G brukar säga: men fuck you liksom! Om man skulle titta på t.ex. hur många anställda det skulle behövas för att göra jobbet på ett visst ställe? Titta på vad som de facto sliter ut människor? Titta på vad som gör det ångestfullt att gå till jobbet? Titta på arbetsbördor?
6. Läste slut Metro 2033. Har läst som en vettvilling till fyra på morgonen varje dag, fullt medveten om hur dålig den här boken är och hur många suspekta saker det finns i den - och ändå: sugande läsning, helt inne i boken var jag, har knappt tagit mig upp ur Moskvas tunnelbanesystem ännu.
7. Fick tips om en tidskrift som en ser bra ut.
8. Underliga sociala grejer. Jag vill berätta för killen i kebabstället om hur fantastiska, alldeles utomordentliga deras falafelbullar är. Bäst i stan. Ja, men det blir bara pinsamt tänker jag och slinker till mitt bord. Vad är det där för märklig form av rädsla?
9. Kollar på Berlin Alexanderplatz. Fenomenal serie, motsvarar inte alls mina fördomar.
10. Är så himla trött på det här vädret. Fixar höst och vår. Resten är en själslig prövning att genomlida. Vart ska man flytta för att klimatet ska vara halvsvalt och halvvarmt året runt? Finns det en sån plats på klotet?
4 comments:
Det finns mycket jag skulle kunna kommentera här, men jag nöjer mig med punkt 3: När jag var tolv var Jörn Donner min idol. Mitt livs största kändisupplevelse inträffade den sommaren, när jag, med familjen på Finlandsemester, såg Donner gåendes över Senatstorget i Helsingfors, i, som jag minns det, en extremt skrynklig kostym.
Finns det något namn på den patologin?
Sämre idoler kan man ha som tolvåring, resonerar jag. Måtte ha varit en storartad upplevelse där på Senatstorget!
Oj, jag skulle önska mig en recension av Donnerboken, skribent Lindman.
Det värsta är att det kanske besannas, här på bloggen. (Men först ska jag rannsaka min själ gällande detta.)
Post a Comment