18 September 2012

please prove you're not a robot

Som wittgensteinläsare kan man ju inte undgå att roas av kommentarfältsvarningen: 'bevisa att du inte är en robot'. Nu kan man vara av åsikten att någon har en själ. Hehe.

Saken är denna: denna blogg svämmas över av spam som blogger självständigt plockar bort så att skräpet inte publiceras under inläggen. Spammen fyller dessvärre min mejlbox. Speciellt vissa inlägg antastas av spam. Ett naturligt forum för viagraförsäljning och länkar till lättklädda damer tycks uppenbarligen vara texter om Hannah Arendt.

Hoppas att all spam försvinner genom ovan nämnda inställning.

Det negativa med det där filtret är att jag själv ibland måste fibbla flera gånger innan jag lyckas gestalta de där bokstäverna rätt.

--

På tal om robotmässighet. Läs redaktör Bergholms fina text om varför det är något fiskigt i Niinistös utspel om marginalisering.

1 comment:

Kontinuitetsvägraren said...

Jag har samma, en massa rappakalja som kommer till mailen, och över 30 "anhängare" till bloggen, varav jag känner kanske fem. Och nu ska jag skriva "23 therepb" här för att bevisa att mitt robothuvud fungerar. Men ofta är de där bokstäverna som du säger alldeles för svåra och man klantar till det - raderar hela kommentaren i misstag etc etc.