24 September 2012

dagens (o)roligaste

läser en socialdemokratisk debbattartikel på dn.se. Ord och inga visor: mera jobb ska skapas och i synnerhet ska exporten tryggas genom innovation, innovation, och mera innovation. För att innovationerna ska spys ut i lämplig takt behövs en innovativ utbildningspolitik. Men socialdemokraterna står ju alltid för de fina, trygga värdena, läs här:

Sätt innovation i centrum. När kunskap blir till nya produkter, processer och tjänster skapas värde och sysselsättning. Det kan ske både inom ramen för den privata sektorn och i vår gemensamma sektor. Framför allt behöver utvecklingen av innovationer i högre grad ske i samverkan.
Inse att allas framgång är Sveriges framgång. Ska vi göra de kommande 20 åren till de främsta i Sveriges historia krävs att vi arbetar tillsammans. Sverige behöver en regering som står upp för arbetande människors hopp, värderingar och intressen. En regering som ger alla kvinnor och män möjligheter att arbeta hårt och leva upp till sin fulla potential.
          [...]
Det här är vår affärsplan för Sverige. Vi prioriterar jobb, kunskap och stärkt konkurrenskraft. Så skapas förutsättningar för framgång, välstånd och en hållbar frihet för var och en av oss.


För visst vill vi jobba hårt gott folk? För exporten t.ex.

2 comments:

den elaka bloggen said...

det där låter ju som en kontaktannons, "hej, jag är ett svenskt ganska välmående proletariat som vill träffa trevliga kapitalister som vill behålla investeringarna i mitt land istället för att flytta dem till kina, i utbyte lovar jag arbeta hårt (med ett leende på läpparna) och uppfinna en massa nytt ditt och datt som folk vill köpa"(?). vem är målgruppen här? kan man kringgå väljarna helt och hållet och istället vända sig till deras sponsorer på det här viset?

M. Lindman said...

jo, det verkar som man kan få väljare att tro att det är i deras intresse att tänka precis som sina sponsorer: arbeta hårt, annars........