4 September 2012

tisdag

I förrgår höll jag på att bli överkörd av en bil, reduceras till lindmanmos-på-bil. Eget fel eventuellt, uppmärksamheten som sviktar, röda & gröna gubbar som plötsligt poppat upp ur marken.
Igår satt jag på stol, funderade på text.
Idag är det sånt där väder som det är bara någon gång om året, varmt, annorlunda, överjordiskt ljus.
Jag: sitter på kylskåpsjobbet, lyssnar på skrap från möbler som flyttas, boxar som flyttas, ångestlånar böcker, försöker slå mig till ro med bok utomhus men anfäktas av geting, envis geting - läser en alldeles utmärkt text om arbetarrörelsen och hur arbetarrörelsens kamp måste förstås utifrån ekonomiska förändringar.

I dag när kapitalet fungerar alltmer anonymt kan ett stormande av kapitalismens vinterpalats verka omöjligt, men kanske är frågan om maktövertagande viktigare just därför. Kanske är det den utbredda omöjligheten att ens föreställa sig ett omkullkastande av makten som förlamat de revolutionära krafter som produceras i klasskampen, men som tycks ätas upp av klasskampens spontanism - klasskampens och revolutionärernas oförmåga att övervinna kampens immanenta begränsningar.

Nu är jag trött och hungrig och önskar att någon snäll skulle skjutsa hem mig i taxi eller på hennings lilla kärra. Solen - ute - där. 

6 comments:

Anonymous said...

om du är trött & hungrig i akademikvarteren finns ju kylskåp, kaffekokare & soffa hos oss.

a.juantorena.

M. Lindman said...

fint att veta, du kommer säkert att få ett telefonsamtal här endera dagen när jag blir trött & hungrig.

den elaka bloggaren said...

vi besegrar kapitalet den dag vi inte går mer på att konsumera mer än det absolut nödvändiga och när vi får det också genom att köpa det för nånsorts alternativ bytesvaluta av kriminella gäng som organiserat kapar livsmedelsföretagens långtradare. varför har jag aldrig tänkt på det förr? när maten på allvar blir riktigt dyr måste ju det uppstå kriminella gäng som börjar kapa långtradare med mat - typ spåra nu sen stulna broilerfiléer dagen efter när de redan är uppätna.

M. Lindman said...

hehe. hoppas på snälla kriminella gäng som bildar en alternativ ekonomi. I mina pessimistiska stunder funderar jag ibland på:
http://www.imdb.com/title/tt0898367/

den elaka bloggaren said...

nämen en så spännande film, den måste jag se. jag tänker på http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=1857825705 , på lenny mcleans berättelse om hur världen ser ut bland de som växer upp bland den allra lägsta kasten i england som av tradition har ett eget hederskodex för att skydda detta samhälle inom samhället, som aldrig har fått nånting och inte väntar sig nånting heller av "the straights" (de laglydiga). kriminella med s.a.s. en egen lag, och en egen samhörighet, "the score".

läste förresten i dagens metro att butikerna har börjat sätta stöldskydd på dyra köttstycken i disken, eftersom det har blivit allt vanligare att folk stjäl dem (verkligheten apar efter bloggen).

M. Lindman said...

ska kolla vid tillfälle. låter spännande.

oj fan ... verkligheten överträffar allt.