5 February 2010

SFP springer efter bollen

HBL publicerar många humoristiska alster, här är ett:

"I höstas arrangerade Svenska folkpartiet på partiordförande Stefan Wallins initiativ en framtidskonferens i Kasnäs. På konferensen utarbetades tio teser ... Som bäst pågår en utförlig utvärdering av teserna i form av workshopar runt om i Svenskfinland. Partifältet får alltså säga sitt om teserna. Arbetet har kommit bra igång - stämningen är positiv och framtidsinriktad. På basen av partifältets åsikter kommer man sedan att utarbeta ett förslag till ideologisk plattform som skall godkännas på partidagen i sommar. ... Förra veckan gav Kasnäsprocessen upphov till en namndiskussion. I egenskap av ordförande för processens styrgrupp träffade jag några journalister och det var tal om vilka frågor som väckt diskussion på workshoparna.
Ska Svenska folkpartiet anta ett nytt namn som en följd av det pågående framtidsarbetet? Det är mer än naturligt att just namnfrågan väcker diskussion - den är nämligen konkret och lätt att greppa. ... Jag är glad att Kasnäsprocessen väcker intresse. Samtidigt vill jag understryka att SFP är mycket mer än ett namn och framtidsarbetet handlar om något helt annat än namnbytet. Arbetet handlar om att definiera vilka politiska frågor och tyngdpunktsområden som skall stå som grund för partiets verksamhet - vår ideologi. Namnfrågan är enligt mig sekundär - namnet ska dock gärna återspegla vad partiet står för. Men visst är det möjligt att partifältet kommer till att den utarbetade ideologiska plattformen borde ge upphov till ett namnbyte.
Workshoparna har alltså hittills varit lyckade. De som deltagit i samtliga regionala diskussioner vittnar om att enigheten kring de stora linjedragningarna är stor. Det bådar gott. .... Det är det här Kasnäsprocessen handlar om. SFP är mycket mer än ett namn."

Här är verkligen en politiker som lyckas ge intryck av att han brinner för FRÅGOR. Läs den här meningen igen; det är en grundkurs i innehållslöst politikerbabbel: "Namnfrågan är enligt mig sekundär - namnet ska dock gärna återspegla vad partiet står för. Men visst är det möjligt att partifältet kommer till att den utarbetade ideologiska plattformen borde ge upphov till ett namnbyte." Jag läser en gång till och en gång till och en gång till och sedan exploderar universum. Hej då.

3 comments:

ponks said...

Haha! Namnfrågor is the NEW SHIT. Hahahaa. jag upplever en lite liknande grej i skolan. Ur ingenstans har en idé om att namnge skolans korridorer och rum dykt upp. Det har utvecklats till en TÄVLING!
Och email-korrespondensen går het. Man kan nästan ana att det finns ett engagemang, en känsla av samvaro, så som folk plötsligt bryr sig och tar till orda. Vem bryr sig om att eleverna sitter apatiska och trycker ögonen in i huvudena, vem bryr sig om att inga nya elever är intresserade av vår skola, vi har faktiskt en NAMNTÄVLING HÄR!

M. Lindman said...

kan se det framför mig...

det som är roligt med Haglund artikel är förresten just att han ägnar hela utrymmet åt att betyga att NAMNFRÅGOR INTE ÄR ALLT men just att han gör det och att han gör det på ett ytterst politikeradministratormässigt sätt gör ju att ingen vettig människa kan tro honom.

Kurt Wered said...

Sorgligt att se hur marknadsplatsens estetik lagt under sig den politiska arenan också på andra sidan Östersjön. Parlamentarismens torgkäringar fullt upptagna med att pudra näsan utan att märka hur det jäser i folkets djup.