28 May 2015

ÄR DET RÄTTVIST?

Man skär ner i de samhällsfunktioner som är viktiga för de mest utsatta i samhället.
Trycket på arbetslösa ökar, inhibera indexjusteringar på sociala förmåner, skära ner biståndet.
Försvaret får däremot pängar & det blir billigare att köpa ny bil. Stora osthyveln i utbildningssektorn.
Grattis hurra, nya regeringsprogrammet är här.
OCH ÄR DET RÄTTVIST?
Vår vän J. Vartiainen ger svar på tal:
- Ja, ... alltså ... vi har väl alla vår uppfattning om vad som är rättvist. Men proceduralt möjligen är det rättvist eftersom det är ett resultat av att tre partier börjar förhandla och mangla i en demokrati, och sen får man en kompromiss. Men det viktiga är ändå att man får ordning och reda i Finlands offentliga finanser.
Har sett 01:51 minuter av dagens Obs debatt.
Så, gott folk: visst går det att ha sin egen lilla privata uppfattning om det här med rättvisa, sina egna hjärtesaker så att säga, men let's get to the point, rättvist eller inte är fel fråga: FINANSERNA MÅSTE FIXAS I SKICK.
So now you know.
Rättvisa och annat som man har vitt skilda åsikter och uppfattningar om kan vi grubbla över i våra obskyra filosofiska hörn sen när vi har tillräckligt mycket solida inkomster i ladorna. Tills dess, blomsterhattar: FIRST THINGS FIRST.

2 comments:

Be Nordling said...

Tyvärr skulle ju inte herr V se någon ironi i detta. Dålig debatt överlag där somliga inte ville ta några frågor alls utan ludde till det (och Vartiainen talade över Li Andersson *precis hela tiden* i första halvan)

M. Lindman said...

Jo, misstänker att herr V skulle svara torrt att jaha, rättvisa är väl rättvisa om de procedurala reglerna följs. För enskildas betänkligheter finns inget rum när det ska manglas kompromisser - så tror jag han skulle ställa upp det.

Ryslig debatt jo även om Li Andersson sa bra saker som vanligt, när hon inte blev avbruten.

Crazigt den där Marxreferensen om det globala kapitalet som V använde som ett sätt att håna vänsterförbundarn.