5 November 2009

The thick of it!


Weird Science har goda nyheter. Jag visste inte att det gjorts en film, In the loop, som grundar sig på den fantastiska brittiska serien The Thick of It. Inte heller visste jag att en ny säsong visas på BBC nu och att det tydligen finns en säsong två också.
Dammit!
Jag har sett en säsong av denna serie och den är fantastisk. The thick of it utspelar sig i ett fiktivt ministerium bland tjänstemän och politiker som befinner sig i ett apokalyptiskt kaos av politiska pseudohändelser och händelseförlopp som ingen begriper sig på men alla är lik förbannat övertygade om att man måste handla och man måste handla snabbt. Någon jävel måste kunna hållas ansvarig för att saker trasslat till sig. Som Malcolm Tucker, premiärministerns "all-seeing eye" beskriver det:
"If some cunt can fuck something up, that cunt will pick the worst possible time to fucking fuck it up cause that cunt's a cunt."
Tempot är högt och dialogerna helt fantastiska.
Som satir fungerar serien utmärkt. Efter att ha sett några episoder av denna briljanta serie ser man begreppet "policy" i ett helt nytt ljus.
Shit, jag måste se resten.

1 comment:

Anonymous said...

hittar du något ställe där man kan ladda ner säsong 2, så posta det här... letar.. tack